Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@05:06:57 GMT

همایش «حصن حصین» در نیشابور

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۷۲۶۰۱

ایسنا/خراسان رضوی رئیس جهاد دانشگاهی نیشابور از برگزاری همایش حصن حصین به عنوان یک ویژه برنامه همزمان با سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور خبر داد و گفت: این همایش از ساعت ۱۷ الی ۲۰ امروز پنجشنبه در فرهنگسرای سیمرغ نیشابور برگزار شد.

میثم لعل عوض‌پور در گفت‌وگو با ایسنا در تشریح برنامه‌های این همایش گفت: همایش حصن حصین نکوداشت شاه محمود نیشابوری با همکاری جهاد دانشگاهی، آستان قدس رضوی، سازمان فرهنگی شهرداری و تعداد زیادی از دستگاه‌های اجرایی نیشابور برنامه‌ریزی شده و امروز پنجشنبه، ۹ تیر ماه، همزمان با سالروز ورود امام رضا(ع) به نیشابور در محل فرهنگسرای سیمرغ در حال برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر این همایش در تشریح برنامه‌های این رویداد اظهار کرد: در ابتدای همایش نشست تخصصی هجرت تاریخ‌ساز با حضور سه تن از پژوهشگران نیشابوری برگزار شده که در آن موضوعات مختلف شامل نیشابور در عصر امام، بررسی جایگاه کتابت و هنر خوشنویسی در خراسان و نیشابور و بررسی آثار شاه محمود نیشابوری به ترتیب توسط دکتر هادی بکائیان، پژوهشگر حوزه تاریخ، دکتر حسین‌آبادی، مدیر امور اسناد و مطبوعات سازمان کتابخانه‌ها موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و دکتر سالم از پژوهشگران حوزه نسخ خطی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در ادامه این نشست از تمثال شاه محمود نیشابوری اثر استاد روکی، از مدرسان جهاد دانشگاهی نیشابور که چهره شاه محمود را تصویرگری کرده است، رونمایی شد. همچنین در این همایش از نشان زرین قلم رونمایی شده و قرار است از این به بعد هر ۲ سال این نشان به کاتبانی که موفق شوند کل قران کریم را به خط نستعلیق کتابت کنند، اعطا شود. علاوه بر آن در این همایش از ماکت یکی از آثار خطی شاه محمود نیشابوری که در آستان قدس نگهداری می‌شود نیز رونمایی شد.

رئیس جهاد دانشگاهی نیشابور برگزاری گردهمایی بزرگ خوشنویسان مطرح خراسانی را از جمله برنامه‌های دیگر این همایش ذکر کرد و افزود: در پایان همایش ۱۱۴ خوشنویس خراسانی حدیث سلسلة‌الذهب را هم‌نویسی می‌کنند.

وی در معرفی شخصیت شاه محمود نیشابوری گفت: شاه محمود نیشابوری یکی از شخصیت‌های به نام نیشابوری است که هنر خوشنویسی‌اش بی‌نظیر و اولین کسی است که قرآن را به خط نستعلیق نوشته است. وی که در اواخر قرن نهم و اوایل قرن دهم می‌زیست، از صاحب‌منصبان دوره صفویه بوده و آثار زیادی از او کتاب شده است.

لعل عوض‌پور خاطرنشان کرد: یکی از شاهکارهای بی‌نظیر در رابطه با هنر خوشنویسی شاه محمود نیشابوری این است که خطوط نگارشی این هنرمند در طول سال‌های مختلف دارای عیار و اندازه مشخصی است.

دبیر همایش حصن حصین تصریح کرد: این همایش و نشست‌ها آغازی است برای رویداد بزرگ همایش علمی شاه محمود نیشابوری که قرار است در آینده در نیشابور برگزار شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها حدیث سلسلة الذهب نيشابور خبرهای شهرستان نیشابور جهاد دانشگاهی حصن حصین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۷۲۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ این همایش به‌عنوان بزرگ‌ترین رویداد مرتبط با فناوری‌های اطلاعات مکانی هرساله توسط سازمان نقشه‌برداری کشور و با مشارکت دانشگاه‌های برتر کشور در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی برگزار می‌شود.

مقاله ارائه شده با موضوع "استراتژی‌های مکانی در تحقق اهداف برنامه‌های توسعه ملی؛ نگاهی ژرف به جایگاه اطلاعات مکانی در اجرا و پایش احکام برنامه هفتم توسعه" به بررسی تفصیلی برنامه هفتم توسعه کشور پرداخته و راهکاری نوین مبتنی بر اطلاعات مکانی برای اجرا و پایش صحیح احکام برنامه ارائه کرده است.

بهمن جمالی، رئیس گروه نقشه و اطلاعات مکانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان و نویسنده مسئول این مقاله، روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا به تشریح چارچوب پیشنهادی در این پژوهش پرداخت و اظهار داشت: با بررسی احکام لایحه برنامه هفتم توسعه که در مراحل نهایی تصویب و ابلاغ قرار دارد، مشخص شد بیش از ۷۲ ماده از مجموع ۱۱۸ ماده برنامه هفتم با استفاده از نقشه و اطلاعات مکانی قابل اجرا و پایش است که نشان از اهمیت بیش از پیش اطلاعات مکانی دارد.

وی افزود: استان زنجان از سال ۱۴۰۱ نسبت به بهره‌برداری از زیرساخت داده مکانی (SDI) مبادرت کرده و از این رو به‌عنوان استان پیشرو در توسعه SDI، با ارائه این چارچوب، راهکاری اجرایی و فنی برای تحقق احکام برنامه هفتم توسعه پیشنهاد کرده است.

پژوهشگر دوره دکتری مهندسی سیستم‌های اطلاعات مکانی (GIS) دانشگاه تهران، گفت: در چارچوب پیشنهادی، با استفاده از سنجه‌های عملکردی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه، شاخص‌هایی مبتنی بر اطلاعات مکانی برای پایش احکام برنامه پیشنهاد شده است.

وی گفت:با توجه به پیش بینی احداث شبکه‌های اصلی و فرعی آبیاری بخش کشاورزی و یا بیلان منابع آب و تعادل‌بخشی به سفره‌های آب زیرزمینی، داده‌های متناظر با این احکام در قالب اطلاعات مکانی در نظر گرفته شده است که توسط دستگاه اجرایی متولی داده در بستر زیرساخت داده مکانی (SDI) به‌صورت برخط ارائه می‌شود و امکان پایش میزان تحقق هر یک از بند‌ها و احکام قانون برنامه هفتم را میسر خواهد ساخت.

دیگر خبرها

  • همایش یاد یاران، فرصتی برای جهاد تبیین است
  • ببینید | برگزاری روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری در دبی
  • رونمایی از سند راهبردی شیراز همزمان با روز بزرگداشت شاهچراغ (ع)
  • مراسم سالروز شهادت رئیسعلی دلواری در سطح بین‌المللی برگزار شود
  • هفته بزرگداشت فردوسی از ۲۱ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • اعلام ویژه برنامه‌های دهه کرامت در سومین حرم اهل‌ بیت(ع)
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • زائران حج امسال، دفاع از ملت فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • پیشنهاد انتقال اعتبار ۴۰۰ میلیارد تومانی به جهاد دانشگاهی
  • مقاله پژوهشگر زنجانی در همایش ملی ژئوماتیک برگزیده شد